Ja niestety mam nieco gorszy problem bo u mnie stwierdzono podejrzenie atopowego zapalenia skóry. Co prawda nie potwierdzili jeszcze tego w 100%, ale wszystkie moje objawy na to wskazują. Aktualnie stosuję krem do skóry suchej, swędzącej i atopowej BALNEUM OPTIDERM, który moja mama znalazła na stronie apteki internetowej
https://www.nowafarmacja.pl/atopowe-zapalenie-skory-azs-luszczyca-2 Krem Balneum Optiderm do ciała przeznaczony jest do suchej, swędzącej, atopowej i skłonnej do uczuleń skóry. Krem można stosować w do codziennej pielęgnacji w przypadku dolegliwości skóry suchej związanych z chorobami skórnymi takimi jak np. wyprysk atopowy czy łuszczyca. Krem redukuje uczucie świądu już w 5 minut po zastosowaniu. Nawadnia skórę i zwiększa poziom jej nawilżenia. Łagodzi uczucie suchości i swędzenia dzięki zawartemu w nim środkowi przeciwświądowemu Laureth-6,5. Natłuszcza skórę, chroni naturalną barierę skóry i sprawia, że skóra jest gładsza i bardziej miękka, nie zawiera także środków zapachowych ani barwników. Dzięki regularnemu stosowaniu Kremu Balneum Optiderm skóra pozostaje odprężona, bardziej miękka i gładka.