Wysłany: 2010-02-04, 12:11 Pomoc w ułożeniu harmonogramu
Witam wszystkich
Jestem nowy w temacie i potrzebuję pomocy w ułożeniu harmonogramu pracy.
Założenia są takie:
- mam siedmioro pracowników,
- dwóch pracowników musi pracować w porze dziennej, jeden w wymiarze 12 godzinnym (7.00-19.00), drugi w wymiarze 8 godzinym (7.00 - 15.00),
-jeden pracownik musi pracować w nocy w wymiarze 12 godzinnym (19.00-7.00)
Teraz proszę o pomoc w porozkładaniu tego wszystkiego, aby było zgodne z kodeksem pracy.
dwóch pracowników musi pracować w porze dziennej, jeden w wymiarze 12 godzinnym (7.00-19.00), - trzeba zastosować równoważny czas pracy, czyli w jeden dzień pracuje 12 godzin, w inny o te 4 godziny mniej, czyli 4, ewentualnie 12 godzin jednego dnia, potem dzień przerwy, potem 12 godzin, itd. Nie powinien przekroczyć liczby godzin w danym miesiącu (np. w styczniu 2010 - 160). Musi mieć zapewniony 11 godzinny wypoczynek dobowy i 35 godzinny wypoczynek tygodniowy.
drugi w wymiarze 8 godzinym (7.00 - 15.00) - tutaj normalny czas pracy - 40 godzin w tygodniu,
-jeden pracownik musi pracować w nocy w wymiarze 12 godzinnym (19.00-7.00) - podobna sytuacja jak w przypadku pierwszej osoby.
Najlepiej wziąć do ręki kodeks pracy i poczytać o czasie pracy.
5 osób mam od 1 do 25 stycznia od 26 stycznia do końca lutego mam 7 osób, a w marcu 6. Kombinuje już na wszystkie sposoby i nadal mam za mało godzin brakuje mi od 12 do 32 w rozliczeniu kwartalnym.
to chyba należy ułożyć harmonogram pod osoby, jaki mają wymiar (jeśli pełny etat to w lutym 160 godz. itd.), a potem sprawdzić czy zapewniony odpoczynek dobowy i tygodniowy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum